Ajuntament de l'Estany

Hort del SagalÚs i Jardins del MossŔn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

NotÝcies

SEGON DESPLEGAMENT DEL 4G A L'ESTANY

Divendres, 18 d'octubre del 2019

Les connexions mòbils més ràpides i una millor cobertura arriben a l'Estany amb el segon desplegament de 4G.

  • Els operadors mòbils comencen a oferir els serveis 4G a la banda de 800MHz. 
  • Aquesta nova tecnologia permetrà a l'Estany poder gaudir de serveis de dades mòbils d'alta velocitat, millorar la cobertura dins dels edificis i ampliar l'extensió geogràfica.
  • Llega800 és l'entitat encarregada de garantir la compatibilitat d'aquest servei 4G amb TDT en la banda de 800MHz.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), els operadors han llançat Llega800, l'entitat encarregada de resoldre qualsevol incidència en la recepció del senyal de televisió. Amb l'arribada del nou 4G a l'Estany continua el procés d'implantació que s'està duent a terme gradualment al llarg de la geografia nacional. Per consultar les ubicacions on aquests serveis ja estan actius, consulteu el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El desplegament 4G forma part dels previstos en el Reial decret 805/2014, de 19 de setembre, d' 1 d'abril de 2015 pel qual es van llançar les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 a 69 d'UHF) i fins aleshores utilitzades per a la recepció de la televisió digital terrestre, un procés també conegut com a dividend digital. A partir d'aquell moment, aquestes freqüències van ser assignades als operadors mòbils per proporcionar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la xarxa 4G, s'ha obert la porta a serveis i aplicacions innovadores, a més de proporcionar importants millores en la velocitat de descàrrega, així com l'enviament de dades, fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició o aplicacions en línia, com videojocs. La xarxa mòbil 4G introdueix dues millores clau. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb l'orografia complicada present a la geografia espanyola, on la cobertura ha fallat tradicionalment. La segona és la gran penetració en els espais interiors dels edificis. La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la implantació de nous serveis en l'empresa i les administracions públiques, com ara aplicacions de negoci en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de videotrucades, entre d'altres.  A més, l'augment de la cobertura de 4G en la banda de 800MHz millorarà el servei dins dels edificis i serà la banda que permeti que el servei es pugui estendre geogràficament de manera eficient.

Garantint la compatibilitat del 4G i la TDT

Llega800 és l'entitat gestora encarregada de prestar els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió del 4G a la banda de 800 MHz i la recepció del servei de la TDT. Per garantir aquesta compatibilitat, Llega800 proporciona a la ciutadania una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, d'una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans residents en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili, en la que s'els ha d'informar que a partir d'aquest moment podran sol·licitar gratuïtament l'adequació de l'antena del seu edifici per evitar possibles incidències. De l'altra, un procediment correctiu, després de l'encesa de les estacions, on Llega800 s'encarregarà dels usuaris afectats gestionant i resolent possibles impactes també sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, hi ha un telèfon de servei gratuït d'atenció (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es.


  |   Envia'm

Imatges

 -  -


Documents

llega800tripticcat.pdf -  -
llega800tripticcat.pdf
2510Kb


EnllašosC/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H