Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Notícies

Reobertura dels serveis del Consorci del Moianès

Dijous, 15 d'octubre del 2015

NOTA INFORMATIVA QUE EMET EL CONSORCI DEL MOIANÈS:


Ens plau comunicar-li que aquesta entitat tornarà a obrir i a oferir els serveis des d'avui dijous 15 d'octubre del 2015.
En la carta del 14 de gener del 2015 li comunicàvem que els motius del tancament temporal del Consorci del Moianès eren: l'aplicació de la llei estatal 27/2013 ARSAL i la manca de confirmació de finançament per a l'any 2015.
Des d'aleshores s'han produït diferents fets, entre ells la creació de la comarca del Moianès (llei 4/2015, de 23 d'abril, de creació de la comarca del Moianès).
La situació actual és la següent:
Aplicació de la llei estatal 27/2013 ARSAL al Consorci del Moianès
Tal i com vam explicar en el seu moment, aquesta llei aprovada pel govern espanyol implicava per al Consorci per una banda la obligatorietat d'adscriure's a una altra administració abans del 31 de desembre del 2014, i per altra, disposar de les competències per poder seguir prestant els serveis que prestava, classificats com a serveis no obligatoris.
Per a poder donar compliment a aquesta llei, els Alcaldes del Moianès van acordar amb el Govern de la Generalitat i la Diputació de Barcelona l'inici dels tràmits necessaris per poder realitzar l'adscripció del Consorci a la Diputació de Barcelona, procés que finalment no ha seguit endavant amb la creació de la comarca.
Amb la creació del nou Consell Comarcal del Moianès (en endavant CCM) es va considerar que el més lògic és adscriure el Consorci a aquest ens per tal que el Consorci pugui reobrir les seves portes i assegurar, així, la prestació dels serveis durant el període de transició. Així, doncs, en el passat Ple del CCM celebrat el passat dilluns 5 d'octubre del 2015 es va aprovar l'inici dels tràmits per a l'adscripció del Consorci al CCM.
Per la seva recent creació, el CCM encara no disposa del corresponent pressupost per poder prestar els serveis. Per això, fins que el CCM pugui assumir tots els serveis de promoció econòmica, i amb la finalitat que el ciutadà disposi d'aquells serveis que el Consorci del Moianès prestava fins al 31 de desembre del 2014, hi haurà un breu període de transició en què el Consorci prestarà temporalment els serveis i progressivament el Consell Comarcal els anirà assumint.
Finançament
Tal i com havíem previst a principis d'any, les subvencions concedides al Consorci per al 2015, finalment un cop rebudes les corresponents resolucions, s'ha reduït la dotació en gairebé un 50%, en comparació amb l'any 2014. A conseqüència d'això s'ha dut a terme la corresponent reestructuració del personal i dels serveis i, per tant, la reobertura del Consorci es farà d'acord a aquest nou escenari econòmic.
Així, doncs, a partir del 15 d'octubre del 2015 reobrim el Consorci prestant el màxim de serveis possibles. L'horari d'atenció al ciutadà serà
? Dilluns a dijous de 9h a 2/4 de 3h i de 4h a 9h del vespre
? Divendres de 9h a 2/4 de 3h i de 4h a 7h del vespre
? Dissabtes i diumenges de 10h a 2h
Per a qualsevol dubte, aclariment o informació addicional ens poden trucar al 93 830 14 18 o bé ens poden escriure a consorci@consorcidelmoianes.cat.
A la nostra pàgina web www.consorcidelmoianes.cat s'informarà de qualsevol canvi que es produeixi.

Atentament,

 
Oriol Batlló Farriol
President del Consorci del Moianès
En representació dels Alcaldes de Calders, Castellcir, Castellterçol, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló i l’alcaldessa de Sant Quirze Safaja

  |   Envia'm

Documents

cartainformativaoberturaconsorci15102015.pdf -  -
cartainformativaoberturaconsorci15102015.pdf
392Kb


C/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H