Ajuntament de l'Estany

Hort del SagalÚs i Jardins del MossŔn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

NotÝcies

Programa de detecciˇ de cÓncer de c˛lon i recte

Dimarts, 30 de juliol del 2019

INICI DE LA  2ª RONDA

DEL PROGRAMA DE DETECCIÓ PRECOÇ DEL CÀNCER DE CÒLON I RECTE

A  L'ÀREA  BÀSICA  DE  MOIÀ

  

Els veïns i veïnes de l' Estany d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta invitant-los a participar en el Programa durant el mes d'Agost  i Setembre-2019

  

L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà el mes d'Agost-2019 la segona ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte per la vostra Àrea Bàsica.  Durant el mes d'agost i setembre es farà l'enviament d'una carta a tots els veïns i veïnes del municipi d'edats compreses entre 50 i 69 anys per convidar-los a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

 

Procediment

El procediment és molt simple. Els veïns i veïnes que hagin rebut la carta hauran de dirigir-se a una de les farmàcies adherides al programa, entregar la carta i a continuació el farmacèutic/ca li donarà la prova per recollir la mostra de femta.  Un cop recollida la mostra de femta a casa, s'haurà de tornar la prova a la farmàcia.

Un cop analitzada pel laboratori es comunicarà el resultat final per correu o bé per telèfon. En cas que la prova sortís positiva, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

 

La detecció precoç és important

El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt dels homes i dones a Catalunya i suposa la segona causa de mort per càncer a Catalunya. 

L'objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques anomenades pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i més bon pronòstic.

 

La participació en aquest programa és voluntària.

  |   Envia'm

Imatges

 -  -


C/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H