Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Notícies

Nota de premsa Consell Comarcal del Moianès - Pla de reactivació socioeconòmic del Moianès COVI19

Dimarts, 1 de setembre del 2020

El Consell Comarcal del Moianès ha elaborat un

Pla de reactivació socioeconòmic del Moianès

per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19

 

El Pla conté un seguit de mesures i actuacions per fer front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària de la Covid-19 i per ajudar a impulsar la reactivació econòmica i social dels municipis de la comarca.

 

El Ple del Consell Comarcal de data 3 d’agost va aprovar el Pla de reactivació socioeconòmic del Moianès COVID-19. L’elaboració d aquest pla, que és un document de partida, ha estat gràcies a la participació dels diferents consellers/es, grups polítics del Consell, ajuntaments, equip tècnic, i de les necessitats recollides des dels diferents serveis del Consell i del Consorci.

Aquest pla s’ha elaborat en base a la informació sobre l’impacte econòmic i social de la Covid19. La informació procedeix de les necessitats detectades pels propis serveis comarcals i municipals, de les informacions i demandes recollides per part dels usuaris/àries del Consell Comarcal i Consorci, així com de la informació i dades estadístiques disponibles a nivell oficial.

El Pla inclou dues fases. Una primera fase que són les actuacions que s’han realitzat des de l’inici de l’estat d’alarma fins a la fi de la fase 3 de confinament (Març – Juny 2020) i que ha comportat la realització de 47 mesures amb l’atenció de 2.524 usuaris diferents  i 4.125 consultes en els diferents serveis declarats com a essencials.

La segona fase que és la que s’inicia actualment d’entrada inclou 83 mesures en diferents àmbits d’actuació i una primera aportació inicial per part del Consell Comarcal del Moianès de 94.015 € per portar a terme les primeres mesures.

Aquestes 83 mesures s’estructuren agrupades en diferents àmbits d’actuació (transversals, serveis socials, habitatge, ocupació, empreses...) on es dibuixa el full de ruta a desenvolupar a partir de les prioritats, els finançament, les activitats i els agents implicats en cada una de les actuacions.

Una de les mesures definides i prioritzades és l’actuació de CREACIÓ DE PLANS D’OCUPACIÓ COMARCALS COVID-19 MOIANÈS que inclou la realització de 10 plans ocupació d’acord a les necessitats que proposi cada municipi. Aquesta mesura afecta a les àrees de serveis a les persones i ocupació, amb l’objectiu d’oferir una oportunitat i una ajuda als col·lectius més vulnerables afectats per aquesta crisi. El cost inicial previst d’aquesta mesura és de 54.450 € que es finançarà amb pressupost propi del Consell. 

Aquest Pla és un document de treball viu que s’anirà modificant, ampliant i  concretant en funció de l’evolució de la pandèmia i els seus efectes, adaptant-lo a la realitat canviant de la comarca i dels municipis.

El Pla de reactivació socioeconòmica del Moianès pretén poder donar resposta a la nova realitat econòmica i social de la comarca i dels seus municipis arrel de la crisi de la COVID-19.

http://www.ccmoianes.cat/actualitat/noticies/pla-de-reactivacio-socieconomica-del-moianes-covid19.html

Més informació

Consell Comarcal del Moianès

www.ccmoianes.cat

ccmn.comunicació@ccmoianes.cat

  |   Envia'm

Adreçes relacionadesC/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H