Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Notícies

L'ajuntament col·labora amb la llar d'infants de l'Escola de l'Estany amb material multisensorial

Divendres, 18 de febrer del 2022

L’Ajuntament de l’Estany ha col·laborat equipant l'escola bressol municipal amb material per a la creació d’un espai sensorial per als més petits i petites, gràcies a un recurs de la Diputació de Barcelona.

Aquest espai de trobada sensorial tant beneficiosa té com a objectiu principal la integració dels sentits: s’hi s’ofereixen més oportunitats de veure, sentir, tocar, entendre i crear, que les que s’ofereixen habitualment. La proposta consisteix a experimentar sensacions, així com aspectes de comunicació i llenguatge a partir d’activitats lúdiques, vivencials i significatives. A més, és un espai obert a diferents necessitats i tipologies d’alumnes. L’aula multisensorial ofereix moltes possibilitats i molt variades, així com preveure possibles mancances i potenciar activitats estimulants, relaxants i enriquidores. Es tracta de buscar alternatives per a oferir a l’infant la possibilitat d’adquirir nous coneixements a partir de noves informacions riques i variades, que afavoreixin el desenvolupament motriu i la percepció de les accions pròpies, sempre donant sentit al que es treballa en condicions òptimes. Tanmateix, es dona llibertat a la creació d’ambients amb material no necessàriament tecnològic, a fi d’experimentar satisfacció i plaer, relaxació i descans, amb respecte a la motivació i el ritme de cada infant.


(Aneu a "Imatges", a dalt a mà dreta, per a veure més fotografies facilitades per l'Escola de l'Estany)

La llar d'infants de l’Estany està integrada en el pla pilot de la Generalitat de Catalunya on l'escola bressol està a dins de l'escola rural municipal del municipi (Escola de l'Estany-ZER El Moianès Llevant). Aquests tipus d’espais encaixen molt bé a l'Escola de L’Estany ja que aposta per un model de treball cooperatiu amb una filosofia d’escola inclusiva i amb un model pedagògic competencial on cada alumne aconsegueixi l’excel·lència en els seus resultats acadèmics i amb la voluntat d'esdevenir un centre referent en la comunitat educativa de Catalunya.

  |   Envia'm

Imatges

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


EnllaçosC/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H