Ajuntament de l'Estany

Hort del SagalÚs i Jardins del MossŔn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

NotÝcies

La Colla de L'Estany organitza una trobada per reunir-se de nou tots junts, el passat 6 de febrer

Dimarts, 16 de febrer del 2016

A partir de 1920, aproximadament, van arribar a L'Estany les primeres famílies que passaven l'estiu en el nostre municipi. 
Com a conseqüència d'això, van començar a córrer pel poble grups de canalla que, agrupats en colles segons l'edat, feien del poble i dels seus carrers la seva casa i el seu jardí durant els mesos d'estiu.
La més nombrosa d'aquestes colles, "La Colla de L'Estany", va organitzar una trobada per reunir-se de nou tots junts, el passat 6 de febrer de 2016 a l'Estany.
Es van reunir quaranta persones que van recordar durant tota la jornada els seus inicis i vivències a l'Estany. Va ser un retrobament emocionant amb aquells que fa anys que no hi havien tornat i també es va sentir el buit d'aquells que, malhauradament, ja ens han deixat.
Les seves fotografies, la seva música i els seus records van permetre, amb la col·laboració de l'Ajuntament, entitats locals i els actuals gestors del Bar de Baix (Mireia i Juanjo), realitzar una jornada inoblidable i plena de records.

Durant els molts anys que "La Colla" va tenir el poble com el gran pati per compartir jocs, aventures i vivències, es va sentir completament integrada en el municipi i la totalitat dels seus habitants, però hi va haver dues persones que van saber, amb la seva paciència, afecte i psicologia, aguantar totes les impertinències pròpies de la joventut de "La Colla": La Roser del Bar de Baix i la Germana de la Fonda Pressegué. Ambdues van ser convidades a l'esdeveniment amb la intenció de ser homenatjades per part dels components de La Colla pel tracte rebut en els seus anys de joventut. Per problemes propis de l'edat, l'agraïment no es va poder dur a terme com els hagués agradat, però tota La Colla els ha agraït sempre el tracte rebut.
Amenacen amb tornar quan La Colla compleixi 50 anys!

Moltes felicitats a tots els components de "La Colla".

Us esperem a tots d'aquí dos anys!

Text: Jordi Puchol

  |   Envia'm

Imatges

 -  -


C/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H