Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Notícies

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray visiten l'Estany

Divendres, 8 d'octubre del 2021

El president Pere Aragonès i el conseller d'educació Josep Gonzàlez-Cambray visiten l'Estany amb motiu d'una roda de premsa per presentar un nou pla per impulsar les llars d'infants rurals a Catalunya.

Han encetat la visita a l'Escola de l'Estany, on han estat rebuts per l'alcalde, regidors i regidores de l'ajuntament, la directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix, la cap del Gabinet del Conseller, Neus Fornells, el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, l'alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps, el director de l'escola, Toni Comajoan i la secretària, Fernanda Nieto. A continuació han donat un tomb pels espais exteriors de l'edifici, així que el director hi ha pogut conversar a peu dret i exposar-los el projecte educatiu de l'escola.

Després, el president, el conseller i la resta d'assistents s'han passejat pel poble mostrant interès i aturant-se per saludar a infants, la gent gran de la residència i d'altres persones que s’hi acostaven. S’han anat dirigint cap a la plaça del Monestir i un cop allà ha tingut lloc la signatura del llibre d'honor a la Casa de cultura. A més, han pogut gaudir d’una visita al claustre del Monestir de Santa Maria de l’Estany.

A continuació, han ofert la roda de premsa que els ha permès presentar el pla per impulsar les llars d’infants rurals i fomentar el repoblament dels entorns rurals i de muntanya. El cap de govern, Pere Aragonès, ha anunciat que el Govern “assumirà el 80% de la inversió necessària per a construir escoles bressol rurals”. El conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray ha expressat que “l’escola és l’equipament imprescindible per revitalitzar un poble petit. Quan batega una escola, batega un poble. Sabem que si no hi ha escoles no hi ha famílies. Per això el nostre objectiu és anar obrint noves escoles en entorns rurals”.

Per la tarda, hi ha hagut una trobada, de nou a l’Escola de l’Estany, amb el conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray i l'equip directiu, membres de l’ajuntament, de Micropobles, la directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central i s'hi ha afegit una representat de l'AFA. El conseller ha pogut visitar l’interior del centre i les seves aules, on ha participat activament de les activitats que estava realitzat l’alumnat i equip de mestres. Per acabar, han mantingut una petita reunió que ha servit sobretot per exposar amb més detall el pla educatiu, com va néixer i les línies del projecte que segueixen a l’escola.

Podeu consultar les fotografies de la jornada que van realitzar els serveis de premsa de la conselleria d'Ensenyament i les de l'ajuntament al següent enllaç: https://drive.google.com/drive/folders/14o5LT0mflyic6If5-jIixIFMqnulOSNM?usp=sharing

Més informació i notícies de l’esdeveniment a les nostres xarxes socials i als següents links:

https://el9nou.cat/moianes/actualitat/aragones-visita-lescola-rural-de-lestany-2/

https://www.ccma.cat/324/el-govern-anuncia-que-pagara-el-80-del-cost-de-les-escoles-bressol-rurals/noticia/3122991/?ext=SMA_WP_F4_CE24_

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/414336/president-aragones-la-generalitat-assumira-el-80-de-la-inversio-necessaria-per-a-construir-escoles-bressol-rurals

  |   Envia'm

Imatges

 -  -


C/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H