Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Notícies

Nota de premsa - El Consell Comarcal del Moianès acaba el seu primer curs escolar amb les competències delegades en ple funcionament i amb diferents projectes educatius en marxa.

Dimarts, 10 de juliol del 2018

NOTA DE PREMSA

Moià, 10 de juliol de 2018

L’Àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Moianès tanca el curs escolar 2017-2018 havent assumit les competències delegades per part del departament d'Ensenyament en matèria de transport escolar, gestió del servei de menjador i de les beques de menjador , així com havent portat a terme diferents projectes i serveis educatius a les escoles i a les famílies. També estem tancant les licitacions i adjudicacions del servei de menjador i transport pel proper curs 2018-2019.

- A nivell de serveis educatius en els que ha participat la comunitat educativa destaquem :
  • Durant tot el curs escolar s' ha portat a terme a  7 municipis l'espai de joc i estudi “edu.moianès” en el que han participat un total de 70 alumnes de 6 a 12 anys. 
  • Per segon any consecutiu , des del Consell Comarcal s' ha organitzat a totes les escoles del Moianès els casals durant la jornada intensiva del mes de juny, ja que a la primera edició va tenir molt bona acollida. Hi han participat 263 alumnes d’infantil i primària (un increment del 25% respecte l’any passat),  i s’han creat 27 llocs de treball de persones en procés de recerca de feina de la comarca i rodalies.

 
Aquest espai neix amb l’objectiu de donar facilitats a aquelles famílies que per motius diversos aquests dies tenen dificultats en la conciliació dels horaris. Aquest espai de lleure proporciona als infants activitats i tallers educatius que promouen valors com la igualtat, el respecte i la convivència.

Tots aquests serveis educatius s’estan treballant amb la perspectiva d’educació 360, educació a temps complet, projecte que finança i  lidera la Diputació de Barcelona, juntament amb la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica en el que el Moianès és una de les onze experiències pilot amb la Taula Moianès Territori Educador (de la qual participen una trentena d’agents educatius) . El punt en el que la comarca s’inicia treballant l’educació en tots els seus àmbits és el menjador escolar i aquest esdevindrà l’eix del canvi que construirà les bases per poder anar exportant el treball en xarxa amb tota la comunitat.

- A nivell de la gestió de competències delegades per part del Departament d' Ensenyament a la Generalitat de Catalunya destaquem en relació al proper curs 2018-2019

 

Servei de Menjador escolar

En la sessió plenària realitzada el dia 2 de juliol, el ple del Consell Comarcal del Moianès va aprovar per unanimitat l’adjudicació del servei de menjador de set escoles de la comarca del  Moianès, a l’empresa Fundació Catalana de L’Esplai pel proper curs 2018-2019, amb possibilitat de pròrroga d'un any. L' import anual estimat de la contractació  és de 288.369 euros /any.   Cal destacar que amb la nova adjudicació del servei de menjador, s'ampliarà el nombre de monitors millorant la ràtio actual, s’incrementarà el nombre de vetlladors per persones amb necessitats educatives especials, s' incorporaran més aliments de proximitat i de temporada en els menús per garantir uns bons hàbits alimentaris de la població infantil del Moianès, es manté el preu del menú i es subrogarà el personal que requereix la normativa.

Per dissenyar el model del servei de menjador s'ha comptat amb la col·laboració dels  ajuntaments,  els centres educatius i les associacions de mares i pares, que juntament amb el  Consell Comarcal han realitzat diferents trobades de la Taula Moianès Territori Educador del servei de menjador per definir les prioritats que havia de tenir aquest servei a nivell comarcal, i que han servit com a base per la redacció dels plecs de contractació. Entre d’altres, la comunitat educativa del Moianès va prioritzar l’atenció educativa de l’alumnat, l’atenció de l’alumnat amb necessitats educatives especials i els aliments de proximitat i de temporada per garantir uns bons hàbits alimentaris de la població infantil del Moianès.

Des d’un primer moment, la Conselleria d’Ensenyament va donar prioritat al servei educatiu del menjador escolar que s' ha emmarcat en el projecte educació 360, educació a temps complet de la Diputació de Barcelona en el que hi col·laboren també la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. El Moianès és un dels 11 territoris pilots d'aquest projecte amb l’objectiu de desenvolupar una proposta educativa que promogui la equitat, les oportunitats educatives en igualtat de condicions i la connexió dels aprenentatges dels temps lectius i no lectius dels infants, adolescents i joves de la comarca del Moianès. La tasca, per al proper curs, de la comunitat educativa de la comarca i l’empresa adjudicatària del contracte serà anar establint els punts de trobada per fer efectiva aquesta nova mirada al servei de menjador i fer extensiva aquesta visió tan a dins com a fora de l’escola.

Transport escolar.

Per al curs 2018-2019 el Consell Comarcal del Moianès va treure a concurs públic la licitació del servei de transport escolar per un curs prorrogable a dos i per un import total anual de 82.855euros/any. La licitació es distribueix en sis rutes diferents per desplaçar als alumnes als dos instituts de la comarca. La mesa de contractació va procedir a la obertura de sobres de les empreses licitadores en data 29 de juny. S'està treballant per poder formalitzar els contractes de totes les rutes per al curs 2018-2019 durant el mes d’agost per poder començar el curs.

Ajuts de menjador

S' ha obert el nou període de presentació de sol·licituds dels ajuts Individuals de Menjador a totes les escoles de la comarca que va finalitzar el passat 22 de juny . Al llarg del mes de juliol es treballarà per poder enviar les dades  al Departament d' Ensenyament per tal que ens puguin fer les resolucions i poder informar als centres i a les famílies de l’ajut que els correspon abans d’iniciar el curs escolar 2018-2019.

Informem que durant el curs escolar 2017-2018, s'han atorgat un total de  175 ajudes  de menjador que representen un import total de 102.634€ , un 30 % més que el curs anterior.

 

Per més informació:

 

Consell Comarcal del Moianès

Can Carner. Carrer Joies 11-13

08180 Moià

Tel. 93 830 14 18

ccmn.comunicacio@ccmoianes.cat

www.ccmoianes.cat

 

  |   Envia'm

Imatges

 -  -


Adreçes relacionadesC/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H