Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Agenda

Taller "Dones, constructores de comunitat"

Divendres, 6 de maig del 2016

Podeu consultar el cartell en el fitxer adjunt de l'apartat de documents.

“DONES, CONSTRUCTORES DE COMUNITAT. Una aproximació a la participació i activisme de les dones al món local”,

a càrrec d’Elba Mansilla (de la CIUTAT INVISIBLE) i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona:

L'aportació de les dones a la vida associativa dels nostres barris i pobles és evident, i s'estén a àmbits tant diversos com l'acció social, la cooperació internacional, l'educació i el lleure, la vida esportiva, el moviment veïnal i, evidentment, el moviment feminista i el moviment de les dones. La participació femenina però no sempre es realitza mitjançant els canals clàssics de participació. La doble presència de les dones al mercat de treball remunerat i en les tasques de reproducció social, i el fet que els espais formals d'associació reprodueixen el model patriarcal de societat, són algunes de les raons que expliquen una major participació de les dones a les xarxes informals de solidaritat.

Amb aquest taller volem visualitzar les aportacions i espais de participació de les dones a la vida associativa dels nostres barris i pobles i, alhora, investigar com es gestiona la dimensió afectiva i relacional en aquests projectes col·lectius. Al llarg de 3 hores i mitjançant una dinàmica, intentarem respondre les següents preguntes: On participem, les dones? Què ens aporta la vida en col·lectiu? Què hi trobem a faltar? Què hi aportem cadascuna de nosaltres? Com ens cuidem? Per on podem començar a millorar la nostra vida en col·lectiu?

En primer lloc, la dinàmica consisteix en l'ús de paperogràfs i post-it per a l'elaboració d'un mapa visual de participació en què s'abordin qüestions relatives a la divisió sexual del treball i les especialitzacions de gènere en el món associatiu. En segon lloc, i en grups de treball més reduïts, les persones participants posaran en comú les seves experiències de vida col·lectiva des d'una perspectiva vivencial, i les estratègies desplegades per a una participació més inclusiva i equitativa.

Aquesta activitat, gratuïta, és una acció del Pla d’Igualtat Intern de l’Ajuntament de l’Estany i és oberta a dones i homes.

Està prevista una pausa i s’inclou un petit refrigeri.

Més informació al 93 830 30 00 i estany.dinamitza@estany.cat

És molt important el teu criteri i la teva aportació!

Lloc: Sala polivalent de la Casa de Cultura
Horari: de 18,00 h a 21,00 h
Preu: gratuït€

  |   Envia'm

Imatges

 -  -


Documents

tallerdonesconstructores.pdf -  -
tallerdonesconstructores.pdf
0Kb


C/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H