Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Agenda

UNA SEIXANTENA DE PERSONES DE L'ESTANY VISITEN SANT MIQUEL DE CUIXÀ I CODALET

Dilluns, 2 de juliol del 2018

Una seixantena d'estanyenques i estanyencs visiten Sant Miquel de Cuixà i Codalet. 

Des de ja fa un parell d'anys, l’Ajuntament de l'Estany va iniciar el procés d'agermanament amb Codalet, un municipi del Conflent, al departament dels Pirineus Orientals (Catalunya del Nord). En el terme es troba el monestir de Sant Miquel de Cuixà. Aquest poble té moltes similituds amb l’Estany: el nombre d'habitants és similar, tenen també un monestir Romànic, forma part del Camí del Bisbe i Abat Oliba...

Durant la Festa Major de 2017 una representació de l’Ajuntament de Codalet va fer una visita al poble de l’Estany. I ara, aquest 30 de juliol de 2018, ha estat el torn del poble de l’Estany de desplaçar-se fins al seu municipi i conèixer la seva gent i el seu monestir.

Es va sortir ben d’hora de l’Estany per poder arribar a temps a la visita guiada que va preparar l’associació "Les amis de Saint Michel". Tota la presentació del monestir, l’església i les criptes, va ser oferta en llengua catalana.

Després de conèixer l’abadia romànica de Sant Miquel de Cuixà, les més valentes i valents van gaudir d’un passeig per camí de bosc fins a Codalet i la resta de gent va poder anar-hi amb autobús. Allí, l’Ajuntament de Codalet tenia preparat un aperitiu al pati municipal anomenat  “La parraguera”, on els arbres oferien una ombra molt agraïda.   

Després del dinar ofert per l’escola d’Hosteleria i servit per la Comissió de Festes, es va fer un tomb pels carrers del petit municipi per veure "Les teles artístiques" exposades a les façanes de les cases de Codalet.

La jornada va ser força calorosa, però tot i així va haver-hi gent que es va animar a ballar un parell de sardanes, a la plaça de la República, vetllades per dues dones de Codalet.

El viatge de tornada potser es va fer una mica carregós i l’arribada a l’Estany no va ser fins a quarts de deu del vespre. Però com que la gent de Codalet va ser tan hospitalària i amable, i van fer tot els possibles perquè la jornada fos tré jolie!, a les estanyenques i estanyencs els va quedar un bon regust de boca.

Gràcies Codalet, sou molt bona gent!

Lloc: Codalet, Sant Miquel de Cuixà€

  |   Envia'm

Imatges

 -  -  -  -  -  -  -  -


EnllaçosC/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H