Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Agenda

Agenda del Moianès del mes de maig

Dimecres, 1 de maig del 2013

DIMECRES 1

- L’Estany. A 3/4 de 9h del vespre, al Cine, Tornada de la semifinal de la Champions League: Barcelona-Bayern de Munic. (Nota:  per la previsió de mal temps, la Pedalada de l’Estany prevista pel dia 1 de maig ha quedat posposada. Ja us informarem de les noves dates).

- Moià. A les 9h del matí, amb sortida des de la plaça del Moianès, Sortida a peu, el Camí de la Sal, un tram de l’antiga via romana que anava de Cardona a Manresa. Horari: de 9h del matí a 2h del migdia. Organitza Gaia-Guies.

- Monistrol de Calders. Festa dels Avis. Missa en honor als Avis i a continuació vermut a la plaça de l’església.

 

DIJOUS 2

- Moià. A les 5h de la tarda, a l’Esplai de Moià, Xerrada: Estimar-se a un mateix és estimar als altres.  Organitza Consorci del Moianès i Ajuntament de Moià. A les 8h del vespre, a Can Carner, dins els actes del Centenari de la Creu Roja al Moianès, Xerrada: Drogues i Societat: Noves tendències de consum, a càrrec d’Energy control.

- Monistrol de Calders. A les 6h de la tarda, al Casal L’Espiga, Taller de Qualitat de Vida: Només tenim una vida, aprofitem-la! Organitza Consorci del Moianès i Ajuntament de Monistrol de Calders.

 

DISSABTE 4

- Collsuspina. V Jornades Solidàries dels Desperta Espurnes, en motiu de l’agermanament amb dues entitats de Nicaragua i Colòmbia. Durant tot el dia, de 10h del matí a 7h de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, tallers, espectacles de circ, de dansa, contes, animadors infantils... Enguany també s’ha fer un Cd solidari, tres dels grups tocaran a partir de 2/4 de 10h de la nit, al Local Social en un concert solidari, entre concerts actuacions nocturnes de Barromba.

- Monistrol de Calders. A partir de les 5h de la tarda, a la Plaça Nova, Mural Gegant, artistes per un dia, dibuix solidari i berenar com el d’abans. A partir de les 6h de la tarda, a la Sala Petita del Centre Recreatiu municipal, Xerrada: Hospital de Sant Joan de Déu, un hospital amic, a càrrec d'una representant de la Fundació per a la Recerca de Sant Joan de Déu, amb servei de monitoratge per nens de 2 a 6 anys. Organitza: Ass. Dit i Fet.

- Moià. A les 9h del vespre, a l'Auditori Sant Josep, Cicle Joves Talents Maria Vilardell Viñas, amb Adrià Bravo, piano. Joventuts Musicals.

- Santa Maria d’Oló. 52a Festa d’Homenatge a la Gent Gran / 23è Aniversari de l’Agrupació d’Avis. A les 2h del migdia, a l’hostal Santa Maria, Gran dinar de Germanor per celebrar el 23è Aniversari de l’Agrupació d’Avis. Després de dinar ball.

 

DIUMENGE 5

- Calders. A les 10h del matí, al Casal Social, Torneig d’Escacs Intergeneracional. Inscripcions fins el dia 3 de maig a l’Escola o al Casal Social de Calders. Oganitzen pares i mares de l’escola amb la col·laboració de l’Ajuntament.

- Collsuspina. 43è Aplec de la Sardana de Collsuspina. A partir de 2/4 de 5h de la tarda, Rifa de productes locals: llonganisses, espetecs, coca, ous, pernils!!, i a partir de les 5h de la tarda, a la plaça major ballada de Sardanes, amb la cobla Súria.

- Moià. A les 7h del matí, amb sortida des de la plaça del Moianès, Sortida Moià- Montserrat – Moià. Organitza: CIM Moià. A les 6h de la tarda, a l’Esplai de la Gent Gran, Tarda de ball a càrrec de Duet Somnis.

- Santa Maria d’Oló. 52a Festa d’Homenatge a la Gent Gran / 23è Aniversari de l’Agrupació d’Avis. A les 11h del matí, Missa Solemne, a la 1h del migdia, als jardins de l’Ajuntament, Festa d’Homenatge a la Gent Gran, amb Aperitiu pels majors de 65 anys amb el seu acompanyant. A les 6h d la tarda, al Centre Recreatiu, Si no fos el si no fos, obra teatral dirigida per Jaume Costa i representada per l’esplai Navarclí.

 

DILLUNS 6

- Castellterçol. A 2/4 de 6h de la tarda, al Casal Arrels, Xerrada: Els teus drets. Organitza Consorci del Moianès i Ajuntament de Castellterçol.

 

DIMARTS 7

- Moià. De 2/4 de 6h a 2/4 de 8h de la tarda, a la biblioteca, Tarda de Tallers: Taller primaveral de flors de paper (a partir de 5 anys).

- L’Estany. A les 6h de la tarda, a l’Hotel d’Entitats, Xerrada: Els infants i la seva personalitat: temperament i càracter. Organitza: Aj. De l’Estany.

 

DIJOUS 9

- Calders. A les 6h de la tarda, a la Biblioteca, Contacontes amb Marta Esmarats i la seva misteriosa sessió d’ombres.

- Moià. A les 8h del vespre, a Can Carner, dins els actes del Centenari de la Creu Roja al Moianès, Xerrada: El Sistema d’Emergències mèdiques a Catalunya. Quan i com accedir-hi, a càrrec d’Anna Fontquerni i Jordi Calafell, del SEM.

- Monistrol de Calders. A les 6h de la tarda, al Casal L’Espiga, Taller de Qualitat de Vida: Només tenim una vida, aprofitem-la!, organitzat pel Consorci del Moianès i l'Ajuntament de Monistrol de Calders.

 

DIVENDRES 10

- Moià. A les 7h de la tarda, al parc municipal de Moià, davant de la bilbioteca, Concert de jazz. Organitza: Amics del Jazz.

 

DISSABTE 11

- Calders. A les 9h del matí, des de la plaça, Sortida del TIP-TEC (Taller d’Identificació de Plantes del Terme de Calders).

- Moià. V Jornades Solidàries dels Desperta Espurnes, amb activitats de 10h del matí a 7h de la tarda, a la plaça de l’església i concert solidari a partir de 2/4 d’11h de la nit, a les Faixes.

- Monistrol de Calders. A 2/4 de 12h del migdia, a la Plaça Nova, taller de Dibuix de Xapes. A continuació un vermut per a tothom. Acte dins les Activitats de Viu el Parc-Diputació de Barcelona.

 

DIUMENGE 12

- Castellcir. A les 12h del migdia, a la Plaça Abat Escarré: Assamblea Nacional de Catalunya de Castellcir organitza un acte per muntar un màstil i hissar una bandera estelada. A les 6h de la tarda, al Casal, Cinema. Es vendran crispetes!! Organitza Escola La Popa.

- Moià. A les 2/4 de 7h del matí, amb sortida des de la plaça del Moianès, Sortida Sant Joan-Òdena-Igualada-Jorba-Rubió-Rajadell-Sant Joan. Organitza: CIM Moià. De 9 a 11h del matí, V Trobada de 600 a Moià. A 3/4 de 9h del matí, a la plaça del Moianès, Concentració i inscripcions. A les 9h del matí, esmorzar de forquilla al restaurant El Moianès. A 2/4 d’11 del matí, Sortida i recorregut pels carrers de la vila i fins a Sant Quirze de Besora. Més informació: www.classicmotorclub.org. A les 6h de la tarda, a l’Esplai de la Gent Gran, El grup de teatre PEP de Prats de Lluçanès, obra musical en play back “Ventalls de Cançons”, i cançó catalana i havaneres pel grup Juvi’s.

 

DIMARTS 14

- Moià. A les 6h de la tarda, a Can Carner, Xerrada sobre els Cupcakes, de Cultura de la Dona.

 

DIJOUS 16

- Moià. A les 7h de la tarda, a l’Institut Moianès, Sessió Informativa Cicle Formatiu de Grau Mitjà Tècnic en Atenció a persones en situació de dependència. A les 8h del vespre, a Can Carner, dins els actes del Centenari de la Creu Roja al Moianès, Xerrada: Passat, present i futur de la Creu Roja, a càrrec d’Héctor García, tècnic de proximitat territorial de l’Of. De Coordinació de la Creu Roja a Barcelona.

 

DIVENDRES 17

- Moià. A les 8h del vespre, a la biblioteca, Xerrada Què és un llibre-Art? Itinerari artístic per la mostra Mirem Espriu. Eva Figueras i Montse Ginesta del col·lectiu d’artistes Poètica Còdex, ens presenten la mostra de llibres-Art en homenatge a Salvador Espriu i ens expliquen que són els llibres d’artista. A les 8h del vespre, a Can Carner, Xerrada sobre Energia i Geotermia. Grup ecologista el Fanal.

 

DISSABTE 18

- Calders. A CACIS – El Forn de la Calç, Inauguració de l’exposició “A prop”, fotografia i pintura de Josep Morral.

- Castellterçol. Els Amics del Castell de Castellterçol, Visiten el Castell de Montsonís.

- Moià. Actes del Centenari de la Creu Roja al Moianès. A partir de les 10h del matí, Jornada de Portes Obertes a Creu Roja Moianès, amb exposició de fotos i exposició de vehicles al recinte de les Faixes. A 2/4 de 12h del migdia, al Parc Municipal de Moià, Exhibició conjunta de la ERIE (Equip de Resposta Immediata en Emergències) de recerca i rastreig amb gossos i el grup de socors i emergències de la Creu Roja al Moianès. A 2/4 d’1h del migdia, al local de les Faixes, parlament institucional, reconeixements a socis i voluntaris per la seva tasca. Des de les 10h del matí fins a les 2h del migdia, hi haurà davant de l’Assamblea de la Creu Roja una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits. Dia Internacional del Museu  amb jornada de portes obertes al Museu de Moià. Accés lliure i gratuït. Horari: de 10 a 2/4 de 2h del migdia i de 4 a 7h de la tarda. A les 9h del vespre, a l'Auditori Sant Josep, concert de Joventuts Musicals: Marko Sevarlic, acordió.

 

DIUMENGE 19

- Calders. De 10h del matí a 1h del migdia, a la Plaça, Trobada de Puntaires – 14ª Trobada del “Racó del Didal”, amb mostres de treballs i parades de material.

- Castellterçol. A 2/4 de 7h de la tarda, al Centre Espai Escènic, obra de teatre: Confessions d’un vampir, amb el grup de teatre Deixalles 81, de Sant Feliu de Codines (venda d’entrades 1 hora abans a taquilla).

- Granera. Firartesania de Granera, de 9 a 2h del migdia, parades d’artesania i productes de la terra, visita al castell de Granera i activitats per a totes les edats.

- Moià. A les 7h del matí, amb sortida des de la plaça del Moianès, Sortida Moià- Malla-La Gleva-La Trona-Montcel-StBartomeu-Vic-Moià. Organitza: CIM Moià. A les 6h de la tarda, a l’Esplai de la Gent Gran, Tarda de Ball a càrrec de Montse Pujal de Berga.

- Monistrol de Calders. A 2/4 de 10h del matí, Caminada mensual amb recorregut de 10 km. Organitza: Ass. Dit i Fet.

 

DIMARTS 21

- Castellterçol. Al Centre Espai Escènic Titelles: Anem al Teatre: La princesa i el pèsol.

- Moià. De dimarts 21 a dijous 23 de maig, a la biblioteca Setmana d’intercanvi de llibres per llegir. Recollida de llibres a les escoles i a la biblioteca de l’Institut. Intercanvi dels vals per llibres durant tota la tarda del divendres 24 a la biblioteca. Amb la col·laboració dels centres educatius del Moianès.

 

DIJOUS 23

- Moià. A les 5h de la tarda, a l’Esplai de la Gent Gran, Cinefòrum, patrocinat per Fundació La Caixa, pel·lícula Elsa i Fred.

 

DIVENDRES 24

- Calders. De 9h del matí a 2/4 de 5h de la tarda, a l’Escola Anton Busquets i Punset de Calders, Festa de les escoles de la ZER Moianès Ponent, amb itineraris pel poble, cercavila amb els gegants i capgrossos, animació infantil-juvenil...

- Moià. Mercat d’Intercanvi de llibres per llegir: contes, novel·les juvenils i novel·les per adults. Els llibres es podran intercanviar amb vals d’intercanvi o amb un donatiu de 2 € per llibre. A 2/4 de 4h a l’Escola Pia, Certamen Literari, amb la il·lustradora Cristina Losantos.

 

DISSABTE 25

- Calders. A les 9h del matí, des de la plaça, Sortida del TIP-TEC (Taller d’Identificació de Plantes del Terme de Calders).

- L’Estany. Durant el dia, al Cine, Festival de Primavera; dia d’activitats infantils amb tot tipus de jocs, berenar i l’activitat estrella!! Organitza : ACR.  Al matí, a la biblioteca de L'Estany, Celebració del 40è Aniversari de la Biblioteca de l'Estany. De 10 a 1h del matí, a l’hotel d’Entitats, Taller de ioga per a infants amb art, música i dansa, per a nens de P5 fins a 5è. Més informació: 93 830 30 00.

- Sant Quirze Safaja. Festa del Foc – ADF Els Cingles.

 

DIUMENGE 26

- Castellterçol. De 10h del matí a 1h del migdia, al centre de la vila,  XIV Trobada de Puntaires.

- Collsuspina. 13a Pedalada en BTT de Collsuspina. Recorreguts: 49 km, 28 km i 9 km. Novetat: concurs fotogràfic. Inscripcions anticipades i més informació a la web: www.lapedalada.com (inscripcions el mateix dia de 8 a 9h del matí. Sortida lliure a partir de 2/4 de 9h del matí).

- Moià. A les 7h del matí, amb sortida des de la plaça del Moianès, Sortida Moià-Santpedor-Súria-Balsareny-Avinyó-Oló-Moià. Organitza: CIM Moià. A les 6h de la tarda, a l’Esplai de la Gent Gran, El Casal de Catalunya de Castellar del Vallès, tarda musical “Xou de cançons en play back”.

 

DILLUNS 27

- Moià. De 2/4 de 4h a 2/4 de 7h de la tarda, a Can Carner, Taller Obrir La Mirada. Més informació Esther (637.47.40.57). A les 8h  del vespre, a la biblioteca, Club de lectura sobre el llibre: Això sembla el paradís, de John Cheever, amb el traductor de la novel·la Jordi Martin Lloret com a convidat d’honor. De 5 a 7h de la tarda, Jornada de Portes Obertes a la llar Els Avets, al carrer Pau Casals, tarda de portes obertes amb berenar.

 

DIMARTS 28

- Moià. De 2/4 de 10 a 2/4 d’11h del matí, a la Sala Comunitària dels Avets del carrer Calders de Moià, Reunió d’Espiritualitat Oberta, reunió comunitària de la Llar Els Avets per des de diverses mirades, fer créixer la nostra consciència espiritual.

 

DIMECRES 29

- Moià. De 2/4 de 4 a 7h de la tarda, a la Llar l’Olivera i al Taller Arc de Sant Martí, dels Avets, al carrer Calders, Jornada de Portes Obertes al Taller i Llar l’Olivera, tarda de portes obertes amb berenar.

- Monistrol de Calders. A 2/4 de 8h del vespre, a la Sala Petita del Centre Recreatiu, Xerrada: La història i les dones, a càrrec de l’escriptora Assumpta Montellà amb la presentació dels seus llibres “La maternitat d’Elna” i “El Silenci dels Telers”. Organitza: Ass. Dit i Fet.

 

DIVENDRES 31

- Moià. A la tarda i al vespre, Festa de Final de Curs de l’Escola Pública, amb actuacions dels nens, jocs, sopar de carmanyola i correfoc. De 6h de la tarda a 2/4 de 9h del vespre, a la sala gran del Taller de la Llar els Avets, al carrer Calders de Moià, Cinefòrum, i inauguració del blog i facebook de la comunitat.

 

DISSABTE 1 DE JUNY

- Castellcir. A les 7h de la tarda, al Casal, Concert amb el grup XS Castellcir. Organitza Escola La Popa.

- Moià. De 12 a 1h del migdia, al Parc Municipal, Batucada i Cercavila dels Avets.  D’1 a 4h del migdia, al Parc Municipal, Dinar festiu de la Comunitat Els Avets de Moià: botifarrada amb pa amb tomàquet i amanida. Cal confirmació prèvia a la Comunitat Els Avets.

- Monistrol de Calders. A 2/4 d’11 de la nit, al Camp del Met, 2ª Gran Cagada. A continuació Discomòbil al Pavelló. Organitza: primer Equip A.E.Monistrolenca.

 

DIUMENGE 2 DE JUNY

- Moià. A les 7h del matí, amb sortida des de la plaça del Moianès, Sortida Moià-CalPeyu-St Pere Torelló-La Vola-Joanetes-Rupit-Tavertet-Roda-Vic-Moià. Organitza: CIM Moià. Durant el matí, a les places de la vila, Catifes de Corpus. Organitza Cultura de la Dona.  A les 6h de la tarda, al Casal de Gent Gran, El Casal de la Gent Gran de L’Esplai del carrer Circumval·lació de Manresa oferirà un sainet i una cantada d’havaneres.

 

DIMARTS 4 DE JUNY

- Moià. De 2/4 de 6h a 2/4 de 8h de la tarda, a la biblioteca, Tarda de Tallers (a partir de 5 anys).

- L’Estany. A les 6h de la tarda, a l’hotel d’entitats, Xerrada: Com acompanyar els infants en situacions doloroses. Organitza: Ajuntament de L’Estany.

 

DISSABTE 8 DE JUNY

- L’Estany. Festa de l’Esport.

- Moià. De 4 a 7h de la tarda, a la Plaça Major de Moià, dins els actes del Centenari de la Creu Roja al Moianès, Taller- Xerrada de Reanimació Cardiopulmunar, a càrrec de formadors i voluntaris de l’àmbit de socors de la Creu Roja Moianès. Al Museu de Moià, Inauguració Mòdul tàctil per invidents al Museu de Moià, Acte institucional que s’acompanyarà amb tallers de demostració de prehistòria gratuïts per a tothom. Horari: d’11h del matí a 2h del migdia.

 

DIUMENGE 9 DE JUNY

- L’Estany. Festa de l’Esport.

- Moià. A les 7h del matí, amb sortida des de la plaça del Moianès, Sortida Moià- Vic- Olost-La Mola-Santa EulàliaPuig-Lluça-Prats-Oristà-Moià. Organitza: CIM Moià. 1ª Trobada de Cotxes Clàssics  i Mítics: de 8 a 2/4 de 1oh del matí, arribada dels participants, verificacions, entrega d’obsequi, exposició de vehicles i esmorzar. A les 11h del matí, Ruta turística. A la 1h del migdia, Aperitiu –comiat. Reservat a vehicles de més de 25 anys. Pre-inscripcions: 657 52 57 75 / 646 01 33 64.

_______________________________________________________________________________

 

CURSOS CONSORCI DEL MOIANÈS ( amb places disponibles)

 

Activitats Activa't al SOM - Tallers de recerca de feina:

- Taller “De què busco feina”- Conèixer les sortides laborals i formatives per millorar les possibilitats de trobar feina. Divendres  3 de maig de 10 a 12h del matí, a Can Carner (Moià).

- Taller “El currículum Vitae i la Carta de presentació”- divendres 10 de maig de 10 a 12h del matí, a Can Carner (Moià).

- Taller “El procés de selecció”- divendres 17 de maig de 10 a 12h del matí, a Can Carner (Moià).

- Tallers de recerca de feina a través d'internet - Els dimecres de 10 a 12h del matí,  al Telecentre de Can Carner (Moià).

 

-Curs de Manipulador/a i aplicador/a de fitosanitaris – nivell Qualificat. Organitza La Unió de Pagesos de Catalunya,curs gratuït a Moià per a aturats. A Can Carner, de 5 a 9h de la tarda. Inscripcions al Consorci del Moianès: 93 830 14 18.

 

HORARIS LUDOTECA  PER POBLES
- Santa Maria d'Oló : els dilluns de 5 a 2/4 de 7h de la tarda
- Calders: els dilluns 1/4 de 6 a 3/4 de 7h de la tarda
- Monistrol de Calders: els dimarts de 5 a 2/4 de 7h de la tarda
- Castellcir: els dimecres de 3 a 2/4 de 5h de la tarda
- Moià : els dimecres de 5 a 2/4 de 7h de la tarda
- Castellterçol: els dijous de 2/4 de 5h a 6h de la tarda.
- L'Estany: els divendres de 2/4 de 5h a 6h de la tarda
- Sant Quirze Safaja: els divendres de 2/4 de 5 a 6h de la tarda.

 

CURSOS I ACTIVITATS DE LES ENTITATS / AJUNTAMENTS

Calders.

- Cursos al Casal Social de Calders. Els dilluns i dimecres d'1/4 de 7 a 1/4 de 8h del vespre i divendres d'1/4 de 8 a 1/4 de 9h del vespre, Gimnàstica Aeròbica I. Els dilluns i dimecres de 2/4 de 8h a 2/4 de 9h del vespre i els divendres d'1/4 de 8h a 1/4 de 9h del vespre, Gimnàstica Aeròbica II. Els dilluns i els dimecres de 5 a 6h de la tarda: Gimnàstica per la gent gran. Dimecres de 5 a 7h de la tarda, Patchwork. Dilluns de 5 a 7h de la tarda, Puntes de coixí. Els dimarts i els dijous de 4 a 2/4 de 6h de la tarda: Anglés inicial. Dijous de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, Manualitats. Dimarts i dijous de 7 a 8h de la tarda, Ioga. Dimarts i dijous de 4 a 5h de la tarda, Informàtica d'inici.  Els dilluns i els dimecres de 10 a 11h del matí: Gimnàstica de manteniment, estiraments. Els divendres a les 5h de la tarda, Bingo. Més informació al mateix Casal.

Castellterçol.

- Al local ANLA, Balls de Saló amb Hand to Hand. Per més informació consulta la web: www.hand-to-hand.net

Collsuspina.

- Cada dilluns de 5 a 7h de la tarda, al Casal de la Gent Gran, Fem Puntes - Puntes de coixí.

- Cada dimarts de 5 a 7h de la tarda, al Casal de la Gent Gran, Cosim.

- Cada dimecres, a partir de les 8h del vespre, al local social, Ioga.

- Cada dijous , a partid de 2/4 de 9h del vespre, al local Social, Tai-Txí.

- Punt Jove, al local social de Collsuspina, obert tots els dimarts de 5 a 9h de la tarda, els divendres de 2/4 de 5h a 8h de la tarda i els dissabtes de 5h a 9h del vespre, amb servei de bar.

Per més informació 93 830 03 76

L'Estany.

- Els dissabtes a la tarda a la Pista Vella, Bitlles Catalanes. Organitza: Club Bitlles Catalanes Els Estanyencs.

- Els dimarts i els dijous de 5 a 6h de la tarda, a l'hotel d'entitats, Classes de Ioga. Més informació: Dolors Escudé (93 837 04 20).

- Cada dijous de 2/4 de 7 a 3/4 de 8h del vespre, a l'Hotel d'Entitats , Classes de Dibuix per a nens i adults, a càrrec de Marina Berdalet.

- Cada dimecres de 8 a 9h del vespre, al Cine o a l'Hotel d'Entitats (quan fa fred) Classes de Pilates.

- Cada dissabte de 5 a 7h de la tarda, a Ca l’Errando (C/Major, 1), Classes de Patchwork. Per més informació: Carme Esparó (629 582 077)

­- Cada diumenge a les 11h del matí, Missa.

Moià.  

- Biblioteca de Moià. Cada dimarts de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda, Converses en anglès, a càrrec del grup de tertúlia en anglès. I cada dimecres, de 2/4 de 4h a 2/4 de 5h de la tarda, Conversa en francès, guiada per la Blandine i en Mateu.

- Cada dimecres, a l’Ateneu la Pólvora, Classes de Trapezi. De 2/4 de 7 a 2/4 de 8h de la tarda, els nens , i de 2/4 de 8 a 9h del vespre, els joves i adults.

- Suport a l'Alletament matern. Trobades el primer dimarts de cada mes, a partir de les 5h de la tarda, a Can Carner.

- Cercle Artístic del Moianès. Activitats docents a Can Carner. Els dimarts de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, Classes de Dibuix i Pintura per adults. Professora: Marina Berdalet. Els dimecres d'1/4 de 9h a 10h del vespre, Classes de gravat per a adults. Professora: Judit Alboquers. I dissabtes de 2/4 de 7 a 3/4 de 8h del vespre, Classes de dibuix per a nens i nenes. Professors:  Xavier Vidal i Martí Martínez.

 - Cultura de la Dona, Can Carner. Els dilluns, de 2/4 de 8 a 2/4 de 9h del vespre, els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda i els dijous de 9 a 10h del vespre, Ioga (93 830 05 23). Els dimarts i els divendres de 2/4 de 4h a 2/4 de 5h de la tarda, i també els dimarts a 1/4 de 7h de la tarda, Pilates (Mercè Monròs 93 820 81 00)

- Sala d’escalada Via Boulder. 18-19 de maig, Curs de Via llarga (termini d’inscripció 10 de maig) Més informació a la web de Via boulder.

- Prana Yoga. Dissabte 4 de maig, Curs de Rebirthing (respiració conscient i pensament creatiu).Cursos Intensius de Ioga integral, Sessions d’Aprofundiment, Satsang, Tallers de ioga per adolescents i per a infants... Informació i inscripcions: www.pranayoga.cat

- Comunitat Els Avets de Moià. Del 18 al 31 de maig, Concurs als Aparadors: concurs per trobar treballs del taller als aparadors de les botigues de Moià, amb premi final de dues paneres.

Sant Quirze Safaja

- Cada divendres d’1/4 de 6h a 2/4 de 8h de la tarda, al Centre Cívic, Ludoteca.

Santa Maria d’Oló

- 9, 16, 23 i 30 de maig i 6,13 i 20 de juny, d’1/4 de 4 a 5h de la tarda, al Centre de Serveis per a la gent gran, Cicle de Xerrades –Taller de cuidadors: 7 xerrades sobre diferents temes: el dolor, flors de bach, recomanacions dietètiques...  Més informació i inscripcions al Centre de Serveis.

- Els dimarts d’11 a 2/4 d’1h del migdia, al Centre de Serveis per a la Gent Gran, Taller de la memòria i lògica. Inici: 7 de maig. Durada de dos mesos (maig i juny). I els dilluns i els dimecres d’11 a 2/4 d’1h del migdia, Taller de Gimnàs. Inici: 6 de maig. Durada de dos mesos (maig i juny). Inscripcions al Centre de Serveis.

 

EXPOSICIONS

- Calders. Del 2 de març al 9 de maig, al Centre d'Art Contemporani i Sosenibilitat (CACIS) - El Forn de la Calç, Exposició "Llapis sobre paper" de Marina Berdalet i del 18 de maig al 20 de juliol a CACIS – El Forn de la Calç, exposició “A prop”, de Josep Morral.

- Moià. Durant tot el mes de maig, a la biblioteca, Mirem Espriu: una proposta en Llibres d’Art de cinc artistes plàstiques: Marina Berdalet, Manuela Candini, Montse Ginesta, Eva Figueras i Marian López, el col·lectiu d’artistes Poètica Còdex que treballa en la creació de noves aportacions en llibres d’art. I també durant tot el mes de maig, a la bilbioteca: Despentina’t, sigues tu, pintura lliure de dones moianeses en motiu de l’acte que es va fer el dia internacional de la dona a Moià. Del 27 de maig al 2 de juny, al Casal, Exposició de la Comunitat Els Avets de Moià, mostra de treballs, fotografies, voluntaris locals... Horari: de dilluns a divendres de 4 a 7h de la tarda i dissabte i diumenge d’11 a 1h del matí i de 5 a 7h de la tarda.  Del 13 al 18 de maig, a la Biblioteca, Descobreix la Prehistòria, exposició de llibres sobre la Prehistòria.

 

ARXIU HISTÒRIC

Moià. De dilluns a dissabte, obert per consultes de 10h del matí a 1h del migdia. Recomanable concertar visita al 93 8207600.

COVES DEL TOLL

Moià. Horari d’Estiu: Fins l’11 de desembre les Coves del Toll obren dissabtes i diumenges de 2/4 d'11 del matí a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda. Festius, Ponts, Vacances Escolars de Setmana Santa, i diari de l’1 de juliol al 31 d’agost obertes de 2/4 d’11 a 2h del migdia (30min abans de l’hora de tancament es realitzarà l’última visita guiada).  Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Del 14 al 16 de maig, de 9h del matí a 3h del migdia, a les Coves del Toll,  XIIè Mercat Escolar de la Prehistòria (Activitat prèvia reserva i destinada a grups escolars). Per reserves de grups, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34.

MUSEU CASA NATAL RAFAEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ

Moià. Obert de dilluns a divendres de 9h del matí a 2h del migdia. Dissabtes, Diumenges i Festius obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 4h a 7h de la tarda. Per visites guiades i activitats cal reservar i contractar el servei amb anticipació al telèfon 93 820 91 34.

MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY

L’Estany.  De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia.

MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA

Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 6h de la tarda. Diumenge obert de 10h a 3h del migdia.

ESPLUGUES

Castellcir. Radial de l’Ecomuseu del Moianès. Obert els diumenges de 12 a 2h del migdia. Visites concertades i per a grups trucant al 93 830 14 18.

POUES DE LA GINEBREDA

Castellterçol. Lloc Visitable de l’Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18.

Lloc: Moianès€

  |   Envia'm
C/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H