Ajuntament de l'Estany

Hort del Sagalés i Jardins del Mossèn
L'Estany vista globus 1
L'Estany vista globus 2
Carretera i campanar, nevat
1 2 3 4
  |  Mida text 
  
  |  Castellano

Agenda

Agenda d'activitats JUNY

Diumenge, 1 de juny del 2014

DIUMENGE 1

- Calders. De 10h a 2h del migdia a la pedrera del CACiS, Intervenció pictòrica de Joaquim Falcó.

- Collsuspina. Durant tot el dia, celebració del 10è aniversari del la Penya Barcelonista de Collsuspina.

- Moià. A les 10h del matí a la Plaça del CAP. III trobada gegantera Escola Pública. Organitza AMPA Escola Pública. A les 6h de la tarda a L'Esplai. Representació teatral El Misteri de la cabra d'or, a càrrec de la Gent Gran del Casal de l'Amistat d'Artés.

 

DIJOUS 4

- Moià. A 2/4 d'1h del matí, a Plaça de l'Església Música al Carrer. Organitza Orquestra de Collsuspina.

 

DIVENDRES 6

- Calders. A ¼ deh 6 de la tarda. Presentació del Telenotícies 1714, a càrrec dels alumnes de Cicle Superior de l'Escola Anton Busquets i Punset.

- Moià. A les 9h del vespre a l'Ateneu. Cicle de cinema social. Es projectarà el film El capital de Costa-Gavras.

- Santa Maria d'Oló. A 2/4 de 10h del vespre al Casal de Joves EL Centru, Club de lectura La néta del senyor Linh.

 

DISSABTE 7

- Castellcir. 11ena Trobada de Puntaires, a les 4 al Casal

- Collsuspina. A les 6h de la tarda al Local Social, presentació del Mapa de Patrimoni Cultural de Collsuspina.

- Moià. A 2/4 de 6h de la tarda a la Pla de l'Església. Festival de fi de curs. A càrrec de l'associació "Que no pari la música". A les 10h de la nit a l'Auditori Sant Josep, Concert Joventuts Musicals: Xavier Ricarte, piano. Organitza Joventuts Musicals de Moià.

- Santa Maria d'Oló. Festa de l'esport. A les 10h del matí a l'Escola Sesmón, Taller de cuina esportiva. A 2/4 de 7h de la tarda, a El Centre Recreatiu, projecció de dos films de cinema muntanya, Defais a Dringo i K2: Siren of Himalayas.

 

DIUMENGE 8

- Castellcir. Durant tot el matí a Mas Montserrat, Visitia guiada al turó dels sentits, esmorzar i taller de cosmètica natural.

Per apuntar-se enviar un e-mail a turodelssentits@vegetalia.com. A la Quintana, Festa de l'esport: a 2/4 de 10, Sortida caminant i amb bicicleta, a les 10h del matí sortida corrent, a les 11h del matí futbol sala i a les 12h del matí jocs cooperatius.

A les 4, a la Quintana, final de curs de les activitats extraescolars

- Castellterçol. A les 6h al Centre Espai Escènic. Pitonissa No m'enredis. Organitza Associació Arrels.

- Moià. A les 10h del matí a l'Auditori de Sant Josep, Concert Orquestra Infantil Conservatori de Música de Manresa. A les 6h de la tarda a l'Esplai. Tarda de ball amb Montse Pujalt de Berga. A les 6h de la tarda al Pavelló Poliesportiu de Moià, Festival de Patinatge. A l'Ateneu la Pólvora, Vermut a la fresca.

 

DIMECRES 11

- Moià. A 2/4 d'1h del matí, a Plaça de l'Església Música al Carrer. Organitza Orquestra de Collsuspina.

 

DIJOUS 12

- Moià. A partir de 2/4 de 6h de la tarda, Taller del Tricentenari amb TdeTallers.

 

DIVENDRES 13

- Moià. A les 9h del vespre a l'Ateneu. Cicle de cinema social. Es projectarà el documental La Plataforma, de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca). A les 8h del vespre a la Biblioteca de Moià, Xerrada i presentació del llibre: Astrología predicitva, amb l'autor Esteve Carbó i Ponce i l'astròloga Gemma Blat.

 

DISSABTE 14

- Calders. De 10h a 5h de la tarda a CACiS i de 6h a 2/4 de 8h del vespre, 1er encontre d'art, filosofia i natura.

- Castellterçol. A les 6h de la tarda, al local Arrels de Castellterçol, Xerrada dels Iaioflautes de Terrassa. Organitza procés

Constituent, la CUP i l'Associació Arrels.

- Moià.Durant tot el dia, Torneig Gastronòmic del Moianès. A partir de les 6h de la tarda, al Bar Tosca i a la Plaça del CAP, Celebració 25 aniversari Bar Tosca. Organitza Bar Tosca.

- Sant Quirze Safaja. A les 6h de la tarda davant de l'Ajuntament. Celebració per nomenar Fill Predilecte de Sant Quirze Safaja a Mossèn Pladevall.

 

DIUMENGE 15

- Castellterçol. A les 7h del vespre al Restaurant La Poua de Castellterçol, presentació de l'obra Cendres, a càrrec de la cia. Abredecabra. Taquilla inversa.

- Moià. Durant tot el matí al carrer Palau i a la Plaça de les Eres, II Trobada de cotxes clàssics i mítics de Moià. Organitza Amics dels clàssics de Moià. A les 6h de la tarda a l'Esplai. Desfilada de vestits de paper i espectacle musical amb play back a càrrec de l'Esplai de Sant Joan de Vilatorrada. A les 6h de la tarda, al Pavelló Poliesportiu, Final de curs de Gimnàs. Organitza Moiaesport.

- Sant Quirze Safaja. A les 12h del migida al Parc de l'Aigua descoberta del nou gegantó Quirzet i el cap gros de l'Esquirol i cercavila dins a la Plaça de l'església amb colles del Moianès. A la 1h del migdia bateig del Quirzet i cantada amb les colles del Moianès.

 

DILLUNS 16

- Sant Quirze Safaja. A les 12h del migdia a l'església Missa solemne i arrossada al Centre Cívic, en motiu de la celebració de Sant Quirze i Santa Julita. Apuntar-se a l'Ajuntament.

 

DIMECRES 18

- Moià. A 2/4 d'1h del matí, a Plaça de l'Església Música al Carrer. Organitza Orquestra de Collsuspina. A les 8h del vespre a l'Ateneu La Pólvora, Espectacle 10 anys de trapezi al Moianès.

 

DIJOUS 19

- Moià. A les 10h de la nit a l'Ateneu La Pólvora, Representació teatral, El Malalt imaginari, a càrrec dels alumnes de l'aula oberta de l'Institut Moianès.

 

DIVENDRES 20

- Castellterçol. A les 8h del vespre a la Plaça de la Vila, Espectacle 10 anys de trapezi al Moianès.

- Moià. A les 8h del vespre a la Plaça Major, Reunió de la Cabra d'Or. A les 9h del vespre a l'Ateneu. Cicle de cinema social. Es projectarà el film Un mundo Libre de Ken Loach.

 

DISSABTE 21

- Castellcir. Durant tot el matí a Mas Montserrat, Visitia guiada al turó dels sentits, esmorzar i taller de cuina saludable. Per apuntar-se enviar un e-mail a turodelssentits@vegetalia.com.

- Castellterçol. De 2/4 de 6h a 2/4 de 9h al Bosquet de Can Sedó, Festa Infantil Activaterçol, amb activitats i berenar.

Organitza Activaterçol. A les 9h del vepre al Centre Espai escènic, Festival Final de Curs Urban. Organitza La Urban Castle Dance. De 11h a 2h de la nit, Festa Final de curs Balls de Saló Hand to Hand.

- L'Estany. A les 11h del matí, Obertura de la Piscina municipal. A les 8h del vespre al Cine Concert "Homenatge a Bob Dylan", Eric i JM Baule i Steve Roberts. Organitza APPS i Ajuntament de l'Estany.

- Moià. A les 9h del vespre a l'Auditori Sant Josep, Concert Joventuts Musicals, Katia Michel, piano.

 

DIUMENGE 22

- Castellterçol. Al matí, sortida familiar per les principals Fonts de Castellterçol. No cal inscripció prèvia. Organitza Centre Excursionista de Castellterçol.

- Moià. Festa Major de l'Esplai. A les 12h del migdia a l'Església Parroquial, Missa. A les 2h del migdia, al restaurant El Toll, dinar de germanor. A les 6h de la tarda, Ball amb Carles Xandri. Durant tot el dia a la Plaça del Cap, a les escales de l'Església i per altres llocs de Moià, Catifes per Moià. Organitza Cultura de la Dona de Moià. A l'Ateneu La Pólvora. Vermut a la fresca.

 

DILLUNS 23- REVETLLA DE SANT JOAN: LA FLAMA DEL CANIGÓ ARRIBA AL MOIANÈS

A 2/4 de 10 del matí, SORTIDA A COLL D'ARES, de la Plaça del Moianès (Moià) en bus. Cal apuntar-se al Consorci fins el

18 de juny (preu adults 28€/nens 20€- inclou bus i dinar)

A LES 6 DE LA TARDA, CONCENTRACIÓ DE CORREDORS A COLLSUSPINA, PER PORTAR LA FLAMA FINS A MOIÀ

A les 7 de la tarda, arribada de la Flama del Canigó a la plaça del CAP de Moià, portada des del Canigó per la colla de l'Estany i de Collsuspina, i des de Collsuspina, corrent, per una colla de corredors del Moianès. Lectura del Manifest i repartiment de la Flama als pobles del Moianès. Els pobles se l'emporten, o bé corrent, en bicicleta o en cotxe per encendre les seves fogueres-

 

- Calders. A 2/4 de 8h del vespre a la Plaça, Arribada de la Flama del Canigó. A les 9h del vespre lectura del Manifest i a continuació sardinada popular. A les 10h del vespre, Encesa de la foguera i revetlla amb "El Pep". A 2/4 de 8h del vespre, a la Colònia Jorba Revetlla de Sant Joan amb coca i cava a la fresca, música i ball.

- Castellcir. Arribada de la Flama del Canigó, corrent des de Moià. Encesa de la foguera, lectura del manifest, coca i petards.

- Castellterçol. A 2/4 7 Plantada de l'Estelada a l'entrada del poble, després cercavila fins la plaça Prat de la Riba on els Diables presenten la Colla de Diablets dels Diables de Castellterçol, sopar, música i festa.

- Collsuspina. A les 6 arriba la Flama portada per la colla de l'Estany i Collsuspina, concentració de corredors a l'entrada del poble per portar la Flama fins a Moià. A partir de les 8, lectura del manifest i sopar popular.

- L'Estany. Al vespre, Arribada de la Flama del Canigó. Organitza: Amics de la Flama del Canigó. A la Pista Vella, Foc, coca i xampany. Organitza ACR. A la nit, sopar popular i ball, Organitza Ajuntament de l'Estany.

- Granera. Arribada de la Flama des de Moià, corrent o en bicicleta. A les 10, al Casal encesa de la foguera, lectura del manifest, sopar i revetlla.

- Moià. A les 7h de la tarda a la Plaça del davant del CAP, arribada de la Flama del Canigó, lectura del manifest i repartiment de la Flama.

- Monistrol de Calders. Exposició de la Flama a l'Ajuntament. A les 10h del vespre, Lectura del Manifest i encesa de la Foguera, al camp de futbol. Coca i vi bo per tothom.

- Sant Quirze Safaja. A les 8h arribada de la Flama del Canigó i encesa de la foguera. Servei de bar a càrrec de l'AMPA de l'escola de SQS amb torrades, brasa i begudes.. Seguidament, petards, coca i cava per a tothom.

 

DIMECRES 25

- Moià. A 2/4 d'1h del matí, a Plaça de l'Església Música al Carrer. Organitza Orquestra de Collsuspina.

 

DISSABTE 28

-Castellcir. A les 7h de la tarda a l'Ésglesia de Sant Andreu, Visita comentada, concert amb Solistes de la Camerata 432 i sopar.

- Castellterçol. Al Centre Espai escènic, Concert amb la Coral Gregal de Gràcia.

-L'Estany. Concert del quertet de violoncels Sandaran. Organitza Stagnum 2014.

-Moià. Durant tot el dia, a Club de Glof Montbrú de Moià, Torneig de Moià Nature Golf.

 

DIUMENGE 29

- Calders. Festa Major i aplec a la Colònia Jorba. A 2/4 d'11h del matí, a l'església nova de Sant Pere de Viladecavalls, Missa Solemne amb la Coral de l'Esplai de Navarcles. A continuació, selecte concert i a la sortida Piscolabis per a tothom.

- Moià. A les 6h de la tarda a l'Esplai. Representació de les obres " Ets tu el més fort" i "Bruixes" a càrrec de Gominola Teatre i direcció de Isabel Marcos.

 

DILLUNS 30

- Moià. A les 8h del vespre a la Biblioteca de Moià, tertúlia literària sobre el llibre "El nas de Mussolini" amb l'escriptor Lluís- Anton Baulenas.

_______________________________________________________________________________

FORMACIÓ I ACTIVITATS DEL CONSORCI DEL MOIANÈS

Consulteu la programació de cursos al Consorci del Moianès : Telf. 93 830 14 18 / formacio@consorcidelmoianes.cat/ empreses@consorcidelmoianes.cat/ www.consorcidelmoianes.cat

 

Formació adreçada a les persones:

- Vols millorar el teu català per la recerca de feina. Dimecres i divendres del 16 de maig al 13 de juny de 2/4 de 10 a 12 del migdia a Castellterçol.

- Tastet auxiliar de neteja. Dilluns 2, dimarts 3, dimecres 4 i dijous 5 de 2/4 de 10h a 2/4 d'1h del migdia.

- Tastet de monitor de lleure. Divendres 27 de juny i 4 de juliol de 4h a 9h del vespre.

Formació adreçada a les empreses:

- Curs de comptabilitat empresarial. Del 30 d'abril al 18 de juny de 7 a 9 del vespre.

- Curs La selecció de personal per competències. Dimarts 17 de juny de 3h a 7h del vespre.

CURSOS I ACTIVITATS DE LES ENTITATS / AJUNTAMENTS

Calders.

- Cursos al Casal Social de Calders. Cursos de Gimnàstica Aeròbica, Gimnàstica per la gent gran, patchwork, manualitats, Ioga... Més informació al mateix Casal.

- Casal d'estiu L'hort de l'art. Del 30 de juny fins a l'1 d'agost. Per més informació: http://caciseducatiuestiu.wordpress.com

Castellterçol.

- Al local ANLA, Balls de Saló amb Hand to Hand. Per més informació consulta la web: www.hand-to-hand.net

- Cada dimecres de 2/4 de 4 a 5h de la tarda, al Cap, curs per les dones: cosir, caminades... Organitza: Càrites i Serveis Socials de Castellterçol.

Collsuspina.

- Cada dilluns i cada dijous de 10 a 11h del matí, i cada dilluns de 2/4 de 8 a 2/4 de 9h del vespre i cada dimecres de 2/4 de 7h a 2/4 de 8h del vespre, al local social Ramon Cabanes, Zumba. Per més informació, presentar-se al local social a l'hora.

- Cada dissabte de 4 a 6h de la tarda, a l'altell del Local Social Ramon Cabanes, Conversa en anglès. Per més informació, presentar-se al local social a l'hora de l'activitat.

- Cada dimecres, de 8h a 2/4 de 10 del vespre, al local social, Ioga. Per més informació al 93 830 03 76

- Cada dijous, de 8 a 2/4 de 10h del vespre, al local Social, Tai-Txí. Per més informació al 93 830 03 76

- Dijous de 3/4 de 9 a 3/4 de 10h del matí, al local Social Ramon Cabanes, Biodansa. Per més informació anar al local a l'hora de l'activitat.

L'Estany.

- Xerrades sobre educació emocional i tallers d'anglès. Organitza: Aj. de L'Estany.

- Els dissabtes a la tarda a la Pista Vella, Bitlles Catalanes. Organitza: Club Bitlles Catalanes Els Estanyencs.

- Els dimarts i els dijous de 5 a 6h de la tarda, a l'hotel d'entitats, Classes de Ioga. Més informació: Dolors Escudé (93 837 04 20 o 647517597).

- Els dimarts de 8 a 9h del vespre i els dijous de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre, al cine, Zumba. Per als nens els dijous de 2/4 de 6h a 2/4 de 7h de la tarda. Més informació: 663 86 27 14 - Anna i 647 94 49 85 - Mel.

- Cada dimecres a les 8h del vespre, a l'Hotel d'Entitats, Classes de Pilates.

- Cada dissabte de 6 a 8h de la tarda, a Ca l'Errando (C/Major, 1), Classes de Patchwork. Per més informació: Carme Esparó (629 582 077)

- Cada diumenge a les 11h del matí, Missa.

 

Moià.

- Suport a l'Alletament matern. Trobades el primer dimarts de cada mes, a partir de 3/4 de 5h de la tarda, a Can Carner.

- Cercle Artístic del Moianès. Activitats docents a Can Carner. Els dissabtes de 2/4 de 7h a 3/4 de 8h de la tarda, classes de dibuix per a nens i nenes de 7 a 14 anys. Els dimarts de 6 a 2/4 de 8h de la tarda, Classes de dibuix i pintura per a adults.

- Cultura de la Dona, Can Carner. Els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5h de la tarda i els dijous de 9 a 10h del vespre, Ioga (93 830 05 23).

- Dansalut. Cursos i tallers de Pilates, Aerodance, Dansa contemporània, Ioga, En Forma... Més informació: Pilates: Mercè 696 047 076 / Ioga: Roser: 630 109 325 / Dansa i en Forma: Helena: 652 137 994.

- Ateneu La Pólvora. Tots els dimecres classes de Trapezi i teles a l'Ateneu La Pólvora. A 2/4 de 7h de la tarda nens a partir de 6 anys i a 2/4 de 8h del vespre, joves i adults.

- Prana- Yoga. Intensius de Ioga Integral i Satsang. Més informació: www.pranayoga.cat.

- Circ a Moià. Amb Moi Jordana, a l'Ateneu la Pólvora. Els dijous de 6 a 7h del vespre, Taller de Circ ( a partir de 6 anys) i els dijous de 2/4 de 8 a 9h del vespre, Taller de Malabars (a partir de 14 anys).

- Club de Golf de Moià. Els mesos de juny, juliol i agost oferta 2x1. Paga un i juguen dues persones de dimarts a diumenge. Tots els caps de setmana del mes de juny, practica el Golf de forma gratuïta, cedeixen pals, boles i assesorament i tot gratuït.

- Ateneu La Pólvora. Els dimarts del mes de juny, taller de 4 estils de dansa oriental.

- III Curs Estiu de Música a Moià. Del 30 de juny al 1 d'agost, de 9h del matí a 1h del migdia.

 

Santa Maria d'Oló

- Cada dissabte Júnior a les 12h i Patchwork a 2/4 de 4h.

 

EXPOSICIONS

Moià.

- Del 22 de març al 31 d'agost, al Museu de Moià, K.L REICH. La veu de l'infern nazi. Horari: Dijous i divendres de 2/4 d'11h a les 2h, diisabtes de 2/4 d'11h a les 2/4 de 4h a les 6h i diumenges de 2/4 d'11h a les 3h. Gratuït.

- Del 9 de juny al 24 de juny, al Casal de Moià, Exposició " Somriures de papallona". Pintures de Montserrat Soler. Horari: de 10h a 13.30h i de 18h a 20.30h. Els beneficis es destinaran a la ONG Somriures de Bombai.

 

ARXIU HISTÒRIC

Moià. Per consultes cal concertar-ho al telf. 93 8207600. arxiu@arxiu.moia.cat

 

COVES DEL TOLL

Moià. Del 8 de març a l'11 de desembre. Dissabtes i diumenges obertes de 2/4 d'11 del matí a 2h del migdia i de 3 a 2/4 de 7h de la tarda. Festius, Ponts, vacances Escolars de Setman Santa i Diari. De l'1 de juliol al 31 d'Agost, obertes de 2/4 d'11 a 2h del migdia (30min abans de l'hora de tancament es realitzarà l'última visita guiada). Amb l'entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova. Per reserves de grups, activitats i tallers cal concertar-ho al 93 820 91 34.

 

MUSEU CASA NATAL RAFAEL CASANOVA - MUSEU ARQUEOLÒGIC I PALEONTÒLOGIC DE MOIÀ

Moià. De l'1 de setembre al 31 de juliol, Obert els dijous i divendres de 2/4 d'11 a 2h del migdia. Els dissabtes de 2/4 d'11 a 2h del migdia i de 2/4 de 4h a 6h de la tarda. Els diumenges de 2/4 d'11 a 3h del migdia. Per visites guiades i activitats cal reservar i contractar el servei amb anticipació al telèfon 93 820 91 34.

MONESTIR DE SANTA MARIA DE L'ESTANY

L'Estany. De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia.

 

MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA

Castellterçol. De dijous a dissabte obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 3h a 2/4 de 6h de la tarda. Diumenge obert de 10h a 3h del migdia.

 

ESPLUGUES

Castellcir. Radial de l'Ecomuseu del Moianès. Visites els diumenges de 12h a 2h del migdia i visites concertades trucant al 93 830 14 18. ecomuseu@consorcidelmoianes.cat

 

POUES DE LA GINEBREDA

Castellterçol. Lloc Visitable de l'Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18.

ecomuseu@consorcidelmoianes.cat

MINA DE L'ESTANY

L'Estany. Lloc Visitable de l'Ecomuseu del Moianès. Visites concertades trucant al 93 830 14 18 (Consorci del Moianès) o al 93 830 30 00 ( Ajuntament de l'Estany) . ecomuseu@consorcidelmoianes.cat


Lloc: Moianès€

  |   Envia'm
C/ Doctor Vilardell, 1 • 08148 L'Estany • T. 938 303 000 • F. 938 303 251 • NIF P0807800H