Comunicació urbanística per a l’execució d’obres sense responsabilitat tècnica

Estan subjectes a la presentació d’aquest tipus de comunicació prèvia les actuacions següents:

  • Les obres de reforma, modificació o rehabilitació sobre edificis existents que no requereixin la intervenció d’un tècnica o d’una tècnica competent i que no afectin els fonaments, els elements estructurals, el volum, les superfícies construïdes o el nombre d’habitatges, establiments o elements susceptibles d’aprofitament privatiu independent.
  • Les obres de reforma interior d’habitatges, d’entitats sense ús d’habitatge o d’espais o zones comunitàries que no modifiquin la distribució, l’estructura o la façana.
  • La instal·lació de murs i tanques sense excavació per a fonaments.
  • La col·locació de cartells i tanques de propaganda visibles des de la via pública.
  • Les mesures de protecció en façanes, mitgeres, patis o terrats.
  • La instal·lació de tanques provisionals de solars mitjançant pals, malles metàl·liques, o similars.
  • La implantació d’alguns mitjans o elements auxiliars de l’obra.
  • Altres actuacions subjectes al règim de comunicació prèvia que, pel seu abast o per les seves característiques, no requereixen de la intervenció d’un tècnic o d’una tècnica competent.

No es poden comunicar amb aquest tràmit les intervencions sobre béns amb protecció patrimonial ni els actes que es duguin a terme en sòl no urbanitzable i sòl no urbanitzable no delimitat.

El detall de les actuacions subjectes a aquest tipus de comunicació prèvies el podeu consultar a l’apartat “Descripció” d’aquesta fitxa (desplegant la pestanya de “Més informació”)

En termini
Requisits previs

Abans que res, prepareu la documentació a aportar. Empleneu-la i signeu-la digitalment. Un cop guardada, ja podreu clicar a "Comença" i, més endavant, ja podreu adjuntar els fitxers. A més, cal tenir en compte:

  • Les actuacions que es comuniquen a desenvolupar ha de ser compatible amb la normativa i el planejament urbanístic aplicable.
  • Pels actes comunicats que requereixin informes o autoritzacions prèvies (d’acord amb alguna normativa sectorial), la persona interessada ha de disposar del corresponent informe o autorització, aportant-los juntament amb la comunicació prèvia o indicant les referències necessàries perquè l’Ajuntament els pugui obtenir.
  • Haver fet el pagament dels tributs associats a aquest tràmit.
Preu / Taxa
Documentació a aportar

Full d'autoliquidació (en cas d'obres que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar, cal presentar aquest altre model)

- Comprovant de pagament

- Altra documentació:

  1. Documentació descriptiva i gràfica suficient per a apreciar les característiques, la situació i la destinació de les obres o les actuacions que es comuniquen.
  2. Documents d’acceptació de residus de la construcció i/o demolició i justificant del dipòsit de la garantia signats per un gestor de residus autoritzat, si escau.
  3. Informes favorables i/o autoritzacions d’altres administracions o organismes que siguin exigibles.
Descripció

Estan subjectes a la presentació d’aquest tipus de comunicació prèvia les actuacions que es detallen a continuació:

  • Obres d’ampliació, reforma, modificació o rehabilitació sobre edificis existents:
    • Que no afectin els fonaments o els elements estructurals, el volum o les superfícies construïdes o el nombre d’habitatges, establiments o altres elements susceptibles d’aprofitament privatiu independent i que, no requereixen la elaboració de projecte tècnic.(1).
    • Obres de reforma interior en un habitatge que no modifiquin la distribució, l'estructura o la façana.
    • Obres de reforma interior d’entitats sense ús d'habitatge que no modifiquin la distribució, l'estructura o la façana.
    • Obres de reforma interior en espais o zones comunitàries dels edificis que no modifiquin la distribució, l'estructura o la façana.

(1) Les intervencions sobre edificis existents que estan subjectes a comunicació prèvia són aquelles que, d’acord amb l’article 2 de la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d’ordenació de l‘edificació, no requereixen la elaboració d‘un projecte tècnic

  • Actuacions a l’exterior dels edificis, dels solars o de les finques no edificades:
    • La construcció o la instal·lació de murs i tanques sense excavació per a nous fonaments.
    • La col·locació de cartells i tanques de propaganda visibles des de la via pública.
    • Les mesures de protecció en façanes, mitgeres, patis o terrats.
    • La pavimentació, la construcció de voreres i l’arranjament d’espais lliures de parcel·les mitjançant obres de més entintat que les tasques de manteniment.
    • La instal·lació de tanques provisionals de solars mitjançant pals, malles metàl·liques, o similars.
  • Instal·lacions:
    • Les instal·lacions de producció d'energia elèctrica mitjançant panells solars fotovoltaics, de potència generada de fins a 10 KW, en els termes que estableix la normativa urbanística.
  • Mitjans auxiliars de la construcció o instal·lació d’elements auxiliars d’obres:
    • Instal·lació de mitjans auxiliars per a l’execució d’obres, altres que les grues de construcció, que s’ajustin a les condicions generals d’ocupació de via pública i que no estiguin emparades en una llicència urbanística o en comunicació prèvia vigent per a l’execució d’obres.
  • Altres:
    • L’estintolament provisional d’estructures en edificis o construccions existents.
    • Totes aquelles altres actuacions subjectes al règim de comunicació prèvia no previstes als paràgrafs anteriors però assimilables en quant a entitat i naturalesa i que pel seu abast o per les seves característiques no requereixin la intervenció d’un tècnic o tècnica competent.
Organisme competent / Responsable
Ajuntament
Àrea tramitadora
Àrea, servei o unitat municipal que tramita l’expedient urbanístic segons l’organització municipal.
Qui el pot demanar
La persona interessada o la representant degudament acreditat/da, adjuntant model d'autorització emplenat i signat.
Canals de tramitació
Electrònic / Presencial
Per mitjans electrònics o presencial.
Descarregar la sol·licitud per a tramitació presencial
Període de l'any en què es pot demanar
Es pot presentar en qualsevol moment.
Mitjans de pagament
Els que estableixin les ordenances fiscals corresponents.
Termini de Resolució

No hi ha resolució.

Les comunicacions presentades d'acord amb el que estableix la normativa vigent, són eficaces des de la seva entrada en el Registre general de l’Ajuntament [opció tràmit FUE: a la finestreta única empresarial (a través de l'Ajuntament, l'OGE o el Canal Empresa), moment a partir del qual es pot dur a terme els actes comunicats, sempre que es disposi del comprovant de pagament de la taxa corresponent. La presentació de la comunicació faculta a l'Ajuntament per verificar les dades que consten a la comunicació i la documentació presentades.

Silenci administratiu
No opera.
Vies de reclamació
Les ordinàries del procediment administratiu.
Altra informació d’interès

La comunicació és el document subscrit per la persona interessada amb què es posa en coneixement de l’Ajuntament els actes que pretén dur a terme i que s’hi especifiquen.

La presentació de la comunicació acompanyada de la documentació exigida, habilita la persona interessada per executar els actes que s’hi descriuen i faculta l’Ajuntament per a la seva comprovació i control.

La presentació de la comunicació no atorga a la persona interessada facultats sobre el domini públic, el servei públic o els béns col·lectius, ni dona cobertura a efectes contraris a l'ordenament vigent.

Amb caràcter general, l'Administració està facultada per verificar la conformitat de les dades que es contenen en aquest formulari. Si en la revisió del compliment dels requisits formals i/o materials de la comunicació o de la documentació presentades es detecta una inexactitud, falsedat o omissió de qualsevol dada o manca de documentació necessària per dur a terme l’acte comunicat, es podrà iniciar un procediment de requeriment d’esmena.

L’Ajuntament podrà incorporar l’actuació en un pla d’inspecció per a verificar el compliment dels requisits i la normativa sectorial aplicable.

Les comunicacions prèvies relatives a l’execució d’obres no són vàlides si no indiquen els terminis màxims per començar-les i acabar-les en proporció a la seva entitat i d’acord amb el que estableixin les ordenances municipals. Si transcorren els terminis màxims indicats en una comunicació prèvia per començar o acabar les obres sense que hagin estat iniciades o finalitzades, la persona interessada resta inhabilitada per començar-les o continuar-les, segons correspongui.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

En compliment del previst a l’article 11 de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, en relació amb l’establert a l’article 13 del Reglament General de Protecció de dades , l’informem que les seves dades són necessàries per a la gestió del tràmit o prestació del servei que esteu realitzant.

Al respecte, s’indica que Ajuntament de l'Estany és el responsable del tractament d’aquestes dades personals, que conservarà de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada cas. 

Així mateix s’informa de la possibilitat d’exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, oposició i  limitació mitjançant la remissió d’un escrit dirigit per mitjans electrònics (estany@diba.cat), o en format paper, ja sigui presencialment o per correu postal a l’adreça següent: Dr. Vilardell, 1, 8148, Estany, (Barcelona)

Per a més informació, consulti la nostra política de privacitat
Actualitzat el 15/03/2024

Autònoms i empreses

Assistent de tràmits per negocis Assistent de tràmits per negocis
Conèixer tots els tràmits necessaris del vostre negoci ara serà més senzill amb l'assistent d'activitats econòmiques.
Presenteu una factura Presenteu una factura
Sou proveïdor d'aquest ens? Doncs, recordeu que heu d'enviar les factures electrònicament.
Presenteu-vos a una licitació Presenteu-vos a una licitació
Consulteu i presenteu-vos a les licitacions en curs d'aquest ens.
Canal empresa (FUE) Canal empresa (FUE)
Teniu o voleu obrir un negoci? Tramiteu des d'un únic lloc amb les diferents administracions.